کتاب "جوانمرد قصاب" به زندگی، شخصیت و سیره "شهید عبدالحسین کیانی" پرداخته و مجموعهای از داستانهای کوتاه را شامل میشود که روح جوانمردی و خیرخواهی این شهید بزرگوار را به تصویر میکشد. داستانهای کتاب، همچون «سودشان برای خودتان»، «کسی در شهر نیست»، «امام حسین (ع) همه ما را میبخشد» و «از این مال انفاق بکن»، زندگی پر از برکت و ایثار شهید کیانی را روایت میکنند. همچنین، مصاحبههای انجامشده با دوستان و بستگان شهید، تصویری واقعی از سیره اخلاقی و اعتقادی ایشان و ماجرای شهادتش ارائه میدهد و خواننده را با حال و هوای جبهههای مقاومت و رشادتهای رزمندگان در دوران دفاع مقدس آشنا میکند.
محصولات مرتبط
شهید عبدالحسین کیانی؛ پرچمدار جوانمردی و فداکاری در نبرد فتحالمبین
شهید عبدالحسین کیانی، که با نام "مش عبدالحسین" شناخته میشود، یکی از چهرههای برجسته و قهرمانهای دفاع مقدس و از شهدای بزرگ بسیج اصناف خوزستان است. او در سال ۱۳۱۸ در دزفول به دنیا آمد و وقتی صدام به مرزهای ایران حمله کرد، همه چیز را کنار گذاشت تا در دفاع از وطن شرکت کند. زن و فرزندان، مغازه قصابی و دامداریاش را رها کرد و به خط مقدم رفت و به عنوان نخستین پرچمدار منطقه دوکوهه و میدان نبرد فتحالمبین شناخته شد.
شهید کیانی در عملیات بزرگ فتحالمبین در ۴ فروردین ۱۳۶۱ و در ۴۳ سالگی، پس از اصابت دوازده گلوله، به آرزویش رسید و به شهدا پیوست. او در وصیتنامهاش از عشق به اهل بیت (ع) و پیروی از راه امام حسین (ع) سخن گفته و شهادت را بزرگترین افتخار خود میداند. عبدالحسین میگوید که همیشه در عزای امام حسین (ع) شرکت کرده و آرزو داشته در روز عاشورا کنار امام حسین (ع) باشد و حالا فرصت پیدا کرده بود تا در نبرد با دشمنان دین و وطن حاضر شود.
شهید عبدالحسین کیانی با فداکاری و ایمانش، نامش را در تاریخ دفاع مقدس جاودان کرد. او در مسیر اهل بیت (ع) قدم گذاشت و جانش را برای دفاع از ایران و ارزشهای اسلامی فدا کرد. یاد این جوانمرد قصاب دزفول همیشه زنده خواهد بود، و او الگوی برجستهای از شجاعت، ایمان و ایثار در دل مردم است.
عبدالحسین کیانی، قصاب جوانمرد دزفول و اسطورهای در دفاع مقدس
جنگ تحمیلی عراق علیه ایران فرصتی شد تا ستارههایی درخشان از دل ایران بیرون بیایند؛ افرادی که با فداکاری و عشق به وطن، نام خود را جاودانه کردند. یکی از این ستارگان، عبدالحسین کیانی، قصاب جوانمرد دزفول بود. عبدالحسین که به خوشانصافی و کمک به نیازمندان معروف بود، همیشه با روی گشاده از مشتریانش استقبال میکرد. مغازه او روبروی شهربانی قدیم دزفول قرار داشت و مشتریانش، حتی اگر توان پرداخت نداشتند، هیچگاه از خرید گوشت بینصیب نمیماندند. اگر فردی نیازمند میآمد، عبدالحسین طوری گوشت را به او میداد که حس نکند دست خالی است.
قبل از انقلاب، چندین بار توسط ساواک دستگیر و شکنجه شد اما با قدرت به مسیر خود ادامه داد. پس از انقلاب به بسیج پیوست و علاوه بر کار روزانه در مغازه، شبها با دو پسرش نگهبانی میداد. عبدالحسین با شروع جنگ تحمیلی، داوطلبانه به جبهه رفت و در عملیات فتحالمبین حضور پیدا کرد. این عملیات که در فروردین ۱۳۶۱ و در منطقه شوش و دهلران انجام شد، به عنوان نقطه عطفی در دفاع مقدس شناخته میشود.
در این عملیات، عبدالحسین کیانی پس از اصابت دوازده گلوله، به شهادت رسید و به "حمزه سیدالشهدای دزفول" معروف شد. محبوبیت و جوانمردی عبدالحسین باعث شد بعد از شهادتش، چندین قصاب در دزفول فامیلیشان را به "کیانی" تغییر دهند و بر سردر مغازههای خود بنویسند: «قصابی کیانی». عبدالحسین کیانی، با مهربانی، شجاعت و ایثارش، الگویی ماندگار از یک انسان بزرگوار و یک ایرانی شجاع باقی مانده است.
دیدگاه خود را بنویسید