کتاب "دختر شینا"، نوشته بهناز ضرابیزاده، روایت خاطرات قدمخیر محمدی کنعان، همسر سردار شهید ستار ابراهیمی هژیر از شهدای برجسته همدان است. این کتاب زندگی قدمخیر را از کودکی تا ازدواجش در ۱۴ سالگی با شهید ستار و تربیت پنج فرزند به تنهایی پس از شهادت همسرش در عملیات والفجر ۸ دنبال میکند. با زبان ساده و دلنشین، ضرابیزاده به ابعاد احساسی و چالشهای این زن جوان در تربیت فرزندانش پرداخته و لحظات تلخ و شیرین زندگی او را به تصویر میکشد. کتاب *دختر شینا*، با عنوانی که معنای خود را در طول داستان آشکار میکند، برای هر جوانی که به زندگی، عشق و پایداری علاقهمند است، پیشنهادی ارزشمند به شمار میرود.
محصولات مرتبط
کتاب سه نیمه سیب، بر اساس خاطرات خدیجه شاد مادرشهیدان مدافع حرم مصطفی و مجتبی بختی اثر محمدمحمودی نورآبادی
کتاب مسافر انارستان، زندگینامه داستانی شهید عبدالنبی یحیایی اثر لیلا خجسته راد
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«... داشتم از پلههای بلند و بسیاری که از ایوان آغاز میشد و به حیاط ختم میشد، پایین میآمدم که یکدفعه پسر جوانی روبهرویم ظاهر شد. جا خوردم. زبانم بند آمد. برای چند لحظه کوتاه نگاهمان به هم گره خورد. پسر سرش را پایین انداخت و سلام داد. صدای قلبم را میشنیدم که داشت از سینهام خارج میزد. آنقدر هول شده بودم که نتوانستم جواب سلامش را بدهم. بدون سلام و خداحافظی دویدم توی حیاط و از آنجا هم یکنفس تا حیاط خانه خودمان دویدم. زن برادرم، خدیجه،داشت از چاه آب میکشید. من را که دید، دلو آب از دستش رها شد و به ته چاه افتاد. ترسیده بودم، گفت: «قدم! چی شده. چرا رنگت پریده؟!» کمی ایستادم تا نفسم آرام شد. با او بسیار راحت و خودمانی بودم. او از همه زن برادرهایم به من نزدیکتر بود، ماجرا را برایش تعریف کردم. خندید و گفت: «فکر کردم عقرب تو را زده. پسر ندیده!».
«دختر شینا» به عنوان کتاب سال شانزدهمین دوره جایزه کتاب سال دفاع مقدس برگزیده شد.
معرفی کتاب «دختر شینا» - خاطرات قدمخیر محمدی کنعان
کتاب "دختر شینا" نوشته بهناز ضرابیزاده، روایتگر زندگی قدمخیر محمدی کنعان، همسر سردار شهید حاج ستار ابراهیمی هژیر، از شهدای استان همدان است. این اثر که توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده، جزو آثار برتر حوزه خاطرات همسران شهدا در ادبیات دفاع مقدس به شمار میرود و جوایز متعددی نیز دریافت کرده است.
درباره کتاب
این کتاب بهخوبی توانسته است لحظات تلخ و شیرین زندگی زنی روستایی را که در سالهای جنگ تحمیلی ایران و عراق با فقدان همسر و سختیهای زندگی پس از آن مواجه شده، به تصویر بکشد. داستان از روزگار کودکی قدمخیر شروع میشود، و سپس به ازدواج او در سن چهاردهسالگی با حاج ستار میپردازد، کسی که عشق و آرامش را به زندگی او آورد. او در جوانی با شهادت همسرش و پنج فرزند کوچک، مسئولیت بزرگی را به دوش میگیرد و با سختیهای فراوان، فرزندان خود را بزرگ میکند.
چرا باید «دختر شینا» را بخوانیم؟
"دختر شینا" نهتنها داستانی از جنگ و از دستدادن است، بلکه سرشار از امید و عشق نیز هست. این کتاب به یاد ما میآورد که برای امنیت امروز ایران، بسیاری از زنان و مردان، عشق و جوانی خود را فدا کردهاند. مطالعه این کتاب برای کسانی که خاطرهای از دوران جنگ ندارند یا تجربه مستقیم از سختیهای آن ندارند، فرصت خوبی است تا با بخشی از این تاریخ آشنا شوند.
نویسنده کتاب
بهناز ضرابیزاده از نویسندگان برجسته حوزه دفاع مقدس، علاوه بر کتاب *دختر شینا*، آثار موفق دیگری نیز در همین زمینه نوشته است. کتاب *گلستان یازدهم*، شرح خاطرات همسر شهید علی چیتسازیان، نیز از آثار اوست که توجه زیادی را به خود جلب کرده است.
ساختار کتاب
این کتاب ۲۶۳ صفحهای در نوزده فصل تنظیم شده و با زبان ساده و روانی نوشته شده است تا به دل همه خوانندگان بنشیند.
زندگینامه شهید ستار ابراهیمی هژیر
شهید حاج ستار ابراهیمی هژیر، در سال ۱۳۳۵ در روستای قالیش از توابع شهرستان رزن همدان چشم به جهان گشود. او در خانوادهای کشاورز و زحمتکش پرورش یافت و تا مقطع ششم ابتدایی تحصیل کرد؛ اما به دلیل نیاز خانواده به کار، ترک تحصیل کرد و کنار پدر به کار کشاورزی مشغول شد. در ۱۶ سالگی برای کمک بیشتر به خانواده راهی تهران شد و به کارگری پرداخت.
ورود به میدان مبارزه و حضور در جبهه
شهید ابراهیمی در سال ۱۳۵۵ به خدمت سربازی رفت و در پایگاه نوژه همدان موفق به اخذ مدرک سوم راهنمایی شد. در جریان انقلاب اسلامی، به صف مبارزان پیوست و پس از پیروزی انقلاب به کمیته انقلاب اسلامی و سپس سپاه پاسداران پیوست. او از همان ابتدا با شجاعت و ایمان در برابر مخالفان انقلاب ایستادگی کرد.
با آغاز جنگ تحمیلی، شهید ابراهیمی به عنوان یک پاسدار شجاع، وارد میدان نبرد شد و در عملیاتهای متعدد از جمله فتحالمبین، بیتالمقدس، والفجر و کربلای ۵ شرکت داشت. او چندین بار مجروح شد و در شرایط دشواری مانند محاصره دشمن، شجاعت و استقامت خود را نشان داد.
وصیتنامهای برای تاریخ
در وصیتنامهاش، حاج ستار ابراهیمی همسر و فرزندانش را به پایداری و صبر زینبوار توصیه میکند و از آنها میخواهد که محبت امام خمینی را در دل خود حفظ کنند. او از همسرش میخواهد که به فرزندانش تربیت اسلامی بیاموزد و از خانوادهاش درخواست میکند در صورت یافتن پیکرش، او را در همدان به خاک بسپارند.
شهادت در عملیات کربلای ۵
شهید ابراهیمی در عملیات کربلای ۵ به شهادت رسید و نامش به عنوان یکی از دلاوران تاریخ ایران به ثبت رسید. وصیتنامه و زندگانی این شهید بزرگوار، درسی از ایمان، شجاعت و ایثار برای همه است.
دیدگاه خود را بنویسید