کتاب مثبت من اثر فرهنگ دشتی، روایت خاطرات عصمت سلیمانی، پرستار شجاع دوران دفاع مقدس است. این کتاب به نقش بیبدیل پرستاران زن در جنگ میپردازد و زندگی این بانوی فداکار را که در بیمارستان آیتالله طالقانی آبادان، در شرایط سخت و زیر آتش دشمن، همراه با فرزند دوسالهاش به مداوای مجروحان میپرداخت، به تصویر میکشد.مثبت من با زبانی صمیمی، صحنههایی از ایثار، شجاعت و عشق به وطن را روایت میکند و یادآور مظلومیت و رشادت پرستاران جنگ تحمیلی است. مطالعه این اثر برای علاقهمندان به تاریخ دفاع مقدس توصیه میشود.
محصولات مرتبط
پرستاران در دوران جنگ تحمیلی از اولین ساعت های جنگ به امدادرسانی و کمک به زخمیها و مجروحین جنگی پرداختند. زنان پرستار در دوران جنگ بدون هیچ انتظار، توقع و چشمداشتی فقط برای به دست آوردن رضایت الهی و خدمت به رزمندگان اسلام و فرمان ولایت فقیه و رهبر جامعه ی اسلامی در مناطق جنگی ماندند و رشادتها و فداکاری های بی نظیری در بیمارستان ها در خدمت رسانی به مجروحین جنگی نشان دادند. بعضی از آنها هم در همین بیمارستان ها زخمی و جانباز شدند.
اگر پرستارهای زن در مناطق جنگی نمی ماندند و به مداوا و درمان مجروحین دفاع مقدس نمی پرداختند حداقل سه مسئله رخ میداد. یکی اینکه آمار شهدا بالا میرفت چون حجم زیادی از پرستارها را زنها تشکیل می دادند. دیگر اینکه مراحل درمان و مداوای زخمی ها سخت تر می شد و هزینه های بیشتری به بیت المال تحمیل می شد. سومین مسئله اینکه حضور پرستاران زن باعث تقویت روحیه ی رزمنده ها می شد و پرستارها به عنوان یک خواهر یا یک مادر دلگرمی بیشتری برای ادامه ی راه در میدان های نبرد به مجروحین می دادند.
بانو عصمت سلیمانی هم یکی از این شیر زنان پرستار است که در بیمارستان آیت الله طالقانی آبادان مردانه و جانانه از پس کار سخت و طاقت فرسای پرستاری از مجروحان در یک منطقه ی جنگی مثل آبادان که خود شبانه روز زیر آتش خمپاره و موشک و بمباران هواپیماهای عراقی بود برآمد و نه تنها از انفجارهای گوش خراش، وحشتناک و سرسام آور هرگز ترسی به دلش راه نداد بلکه با کودک دوساله اش به حمایت و مداوا و درمان مجروحان دفاع مقدس پرداخت و در این راه از هیچ تلاشی دریغ نکرد.
روزی که او را دیدم احساس کردم که دستانش می لرزند. فهمیدم از پس لرزش دست های این پرستار نمونه و مادر دلسوز و قامت تا خورده اش حکایت ها و داستان هایی از رشادت ها و ایثارگری های او و همکارانش در دوران دفاع مقدس در بیمارستان های آبادان نهفته است و این دست های لرزان در آن روزها چگونه تمام و کمال به مداوای مجروحین و زخمی های دفاع مقدّس پرداخته اند و در آن شرایط بی برقی و بی آبی بیمارستان ماهرانه مجروحان را به درمان نشسته و آنها را نوازش کرده اند و به آنها امید و دلگرمی داده اند.پای حرف هایش که می نشینی برگ زرین دیگری از تاریخ پیروزمندانه ی دفاع مقدّس را ورق میزنی.
برگی که رشادت، شجاعت و تلاش های بی شائبه ی پرستاران در زمان دفاع مقدّس در منطقه ی جنگی آبادان را به تصویر می کشد. برگی که خدمت رسانی پرستاران و بخصوص پرستارهای زن را به زخمی های جنگ با تو به اشتراک می گذارد و تو را به روزهای خون و حماسه و ایثار و رشادت برمی گرداند.
گرچه این خاطرات کم و کوتاه ند اما همین کوتاهی در دل خود بزرگ ترین و به یادماندنی ترین تصاویر و بلندترین حرفها را از آن روزها در دل خود گنجانده و دل سپردن به همین خاطرات کوتاه کافی است که انسان را به شرایط فوق العاده سختی که این پرستار نمونه و همکارانش با آن دست به گریبان بوده اند برگرداند. خاطرات کوتاهی که بلندترین فریادها از مظلومیت مردم رنج کشیده ی آبادان و پرستاران پرتلاش و ایثارگر آن را در دوران دفاع مقدّس روایت میکند.در پایان لازم میدانم از تلاش ها و زحمت های خواهر ارجمندم سرکار خانم حسینی بابت وقتی که گذاشته اند و با خانم سلیمانی مصاحبه کرده اند صمیمانه تشکر کنم.
معرفی کتاب «مثبت من؛ روایتی از خاطرات عصمت سلیمانی» اثر فرهنگ دشتی
کتاب مثبت من به قلم فرهنگ دشتی، روایتی جذاب و تأثیرگذار از خاطرات بانو عصمت سلیمانی، پرستار پرتلاش و فداکار دوران دفاع مقدس است. این کتاب، با محوریت زندگی و فعالیتهای این بانوی شجاع در بیمارستان آیتالله طالقانی آبادان، گوشهای از نقش بیبدیل پرستاران زن را در جنگ تحمیلی به تصویر میکشد.
عصمت سلیمانی در بحبوحه جنگ و در شرایط طاقتفرسا، همراه با فرزند دوساله خود، بیهیچ واهمهای در یکی از مناطق جنگزده کشور، به مداوای مجروحان و زخمیهای جنگ پرداخت. او با دستانی که گویی هنوز لرزش روزهای پرحادثه را در خود دارند، حکایتهایی از رشادت و ایثار را در دل خود جای داده است. این پرستار فداکار در سختترین لحظات، با وجود کمبود امکانات، به درمان مجروحان میپرداخت و با مهر مادری و شکیبایی، امید و دلگرمی را به رزمندگان هدیه میداد.
کتاب مثبت من ورقی است از تاریخ پرافتخار دفاع مقدس که به روایت رشادتهای این بانوی خوزستانی میپردازد. این اثر، خواننده را به دل بیمارستانی میبرد که زیر آتش دشمن قرار داشت و با روایت صحنههایی پر از فداکاری، یادآور مظلومیت و شجاعت زنان و مردان آن دوران است.
چرا باید این کتاب را خواند؟
مثبت من با زبانی ساده و صمیمی، تصویری از ایثار و شجاعت زنان پرستار در جنگ ارائه میدهد و بخشی از تاریخ دفاع مقدس را برای نسلهای جدید روشن میسازد. این کتاب نهتنها روایتگر خاطرات یک پرستار است، بلکه داستان امید، استقامت و عشق به وطن را در دل خود دارد.
مطالعه این کتاب به همه کسانی که به تاریخ جنگ تحمیلی و نقش زنان در این برهه حساس علاقهمندند توصیه میشود. این اثر، یادآور نقش ماندگار پرستاران در دفاع مقدس است و تصویری از قلبهای بزرگ و دستهای لرزانی که جانهای بسیاری را نجات دادند.
شما میتوانید این کتاب را با بهترین قیمت و ارسال فوری از فروشگاه اینترنتی کارون آنلاین تهیه کنید.
دیدگاه خود را بنویسید